Compensatie in de maak voor gedupeerden van zwarte lijst Belastingdienst

Er wordt gewerkt aan een tegemoetkoming voor mensen die op de zwarte lijst van de Belastingdienst stonden en daar financieel nadeel van hebben gehad. In een brief aan de Tweede Kamer doet staatssecretaris Vijlbrief een aantal voorstellen voor de beoogde regeling.Hoeveel mensen in totaal in aanmerking komen voor compensatie wordt nog door advieskantoor PwC onderzocht. Ook wordt bekeken hoeveel financiële schade mensen hebben geleden, voor het bepalen van de hoogte van de tegemoetkoming. Wel is al bekend dat de Belastingdienst verzoeken tot schuldsanering van 5000 tot 15.000 mensen mogelijk ten onrechte heeft afgewezen omdat de aanvragers op de zwarte lijst stonden, de zogenoemde Fraude Signaleringsvoorziening. Een onterechte afwijzing voor schuldsanering noemt Vijlbrief ernstig: “Mensen die in grote financiële problemen zaten kunnen hierdoor ten onrechte niet geholpen zijn en zelfs in grotere (financiële) problemen zijn geraakt. Ik vind daarom dat het uitgangspunt moet zijn dat iedereen die schade heeft ondervonden, wordt gecompenseerd.” ‘Serieuze overtreding’ Het besta …

Lees verder…….

UA-153105726-1