Oud-verslaggever en -Kamerlid Marijn de Koning (78) overleden

Oud-journaalverslaggever en oud-politicus Marijn de Koning is op 78-jarige leeftijd overleden. De Koning werd vooral bekend als eerste vrouwelijke verslaggever van het NOS Journaal.Ze kwam in 1978 in dienst bij de NOS. Het duurde daarna nog zes jaar totdat Pauline Broekema als tweede vrouwelijke verslaggever werd aangenomen. In een interview zei De Koning ooit dat ze zich als vrouw op haar gemak voelde op de redactie. “Ik heb nooit het gevoel gehad dat ze mij minder vonden of dat ik vaker koffie moest halen.” Communicatieadviseur De Koning hield zich onder meer bezig met justitie, kunst en volksgezondheid. Ook deed ze verslag van de inhuldiging van koningin Beatrix in 1980 en maakte ze reportages in bijvoorbeeld Libanon, Suriname en Tanzania. Voor en na haar periode bij …

Lees verder…….