De Jonge: corona-reispas gaat per 1 februari verlopen zonder booster

Vanaf 1 februari is het internationale vaccinatiecertificaat alleen nog geldig als iemand op tijd een boosterprik heeft gehad. Wie negen maanden na zijn laatste vaccinatie nog geen derde prik (of voor mensen die het Janssenvaccin kregen geen tweede prik) heeft gehaald, krijgt geen QR-code meer op basis van vaccinatie. Volgens demissionair minister De Jonge zijn hij en zijn Europese collega’s het daar vandaag in Brussel over eens geworden. Volgende week wordt formeel de knoop doorgehakt.Het is overigens ook mogelijk om een internationale QR-code te krijgen op basis van een negatieve test of een herstelbewijs. De Europese Commissie wilde de nieuwe reisregels al per 10 januari in laten gaan. Nu dat hoogstwaarschijnlijk 1 februar …

Lees verder…….

UA-153105726-1