Amsterdam krabbelt na diepe val op, regio rond Schiphol nog in de put

„In het derde kwartaal was de omvang van de economie weer vergelijkbaar met twee jaar geleden, ondanks dat de horeca en reisbemiddeling flink door de lockdown zijn geraakt”, aldus het CBS.In het tweede kwartaal was de Amsterdamse economie nog 8% kleiner dan twee jaar geleden. Door een flinke opleving komt de omvang van de economie nu precies uit op het niveau van het derde kwartaal van 2019.Amsterdam was na de regio Haarlemmermeer het zwaarst geraakt door de coronacrisis, bleek steeds uit de CBS-cijfers. In het derde kwartaal van dit jaar is de klap voor Haarlemmermeer nog steeds fors. De economie van deze regio is nog altijd 9% kleiner dan twee jaar geleden.Luister naar de podcast Kwestie van Centen:„Dit hangt samen met de luchtvaart en de daaraan gerelateerde dienstverlening; deze bedrijfstakken …
Lees verder…….