‘Kamercommissies zijn de werkpaarden van het parlement’

“In de Tweede Kamer moet de rol van commissies worden versterkt. Dat zijn de werkpaarden van het parlement. En de agenda van plenaire debatten moet evenwichtiger worden.” Dat zegt een werkgroep van Kamerleden onder leiding van SGP-leider Van der Staaij.Voorzitter Bergkamp stelde de werkgroep in, nadat van veel kanten kritiek was geuit op het functioneren van de Kamer. Onder meer de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag en de Kamercommissie uitvoeringsorganisaties vinden dat de wetgevende en controlerende functie van de Kamer moet worden versterkt en dat de Kamer beter moet worden geïnformeerd. Volgens de werkgroep moeten Kamerleden meer samenwerken en scherper kiezen. “Dat is extra van belang bij het toegenomen aantal fracties. Het geheel is meer dan de som der delen.” Van der Staaij zei dat er veel enthousiasme is voor zijn aanbevelingen, zowel bij coalitie als oppositie, bij oude en nieuwe en grote en kleine fracties. Perspectief van de burger De SGP-voorman vindt verder dat de Kamer meer vooruit moet kijken naar …

Lees verder…….