Hoge Raad: huurkorting winkels en horeca krijgen vanwege lockdown

Bij het aangaan van een huurcontract voor 15 maart vorig jaar konden ondernemers de impact van de crisis niet bevroeden. De rechter kan om die reden huurovereenkomsten aanpassen door de huurprijs te verminderen voor de periode van het omzetverlies doordat winkels of restaurants op slot moesten. Voor huurovereenkomsten die na 15 maart ondertekend zijn, zou per geval bekeken moeten worden of er recht op korting is.Minder mensenDe uitbraak van het coronavirus heeft sinds het voorjaar van 2020 verstrekkende gevolgen. Verschillende branches zoals horeca en winkels werden verplicht hun deuren te sluiten of werden beperkt in hun openingstijden. Ook konden door de anderhalvemetermaatregel minder mensen tegelijkertijd in een winkel of een horecazaak naar binnen, wat aan de …
Lees verder…….