Bedreiger Rutte en zelfbenoemd klokkenluider aangehouden bij Binnenhof

De Katwijker werd eind november veroordeeld voor het bedreigen van demissionair premier Rutte en minister De Jonge op sociale media. Hij kreeg tien weken cel, waarvan vier voorwaardelijk, en een contactverbod.De man, die zich klokkenluider noemt, plaatse op sociale media een foto van een auto in een bos waar twee gevulde lijkzakken bij lagen. Met daarbij de tekst: ‘Sorry mensen. De persconferentie gaat niet door vanavond.’ Rechtstreekse bedreiging Hij plaatste de foto op 2 november, kort voor een coronapersconferentie. De rechter vond de afbeelding met de tekst een rechtstreekse bedreiging van de bewindslieden. “Het was een bestaande foto van iemand anders, met een bestaande tekst van iemand anders”, zei de activist tijdens de zitting. “Ik vond het grappig.” D …

Lees verder…….

UA-153105726-1