Maarten van Ooijen vindt in zijn bureaula stapels rapporten over de jeugdzorg

Het jongste lid van het kabinet-Rutte IV weet hoe het is om met politieke partijen samen te werken die anders denken over levensbeschouwelijke kwesties of medisch-ethische dossiers. ChristenUnie-politicus Maarten van Ooijen zat drieënhalf jaar als wethouder in Utrecht in een college met GroenLinks en D66.Op die samenwerking zal hij de komende tijd vast terugkomen in interviews, om aan te geven dat het wel degelijk kan: in een coalitie stappen met een politieke tegenpool. Want hoewel D66 en ChristenUnie elkaar vinden in vergroening en vluchtelingenbeleid, staan ze op andere punten lijnrecht tegenover elkaar. De benjamin (31) van het nieuwe kabinet vindt het “ontzettend spannend”, zei hij na zijn gesprek met formateur Mark Rutte. …

Lees verder…….

UA-153105726-1