Aanbod koopwoningen opnieuw fors afgenomen

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Huizenmarkt In het vierde kwartaal van vorig jaar is het aanbod op de Nederlandse huizenmarkt met ruim 33 procent afgenomen. Ook de prijzen blijven stijgen: in het laatste kwartaal werd 80 procent van de woningen boven de vraagprijs verkocht.

Arjan Meesterburrie

13 januari 2022 om 10:00

Leestijd 1 minuut

Woningaanbod in een etalage van een makelaarskantoor in Amsterdam.

Foto Ramon van Flymen/ANP

Het aanbod van koopwoningen is in het vierde kwartaal van vorig jaar fors afgenomen. Er stonden in Nederland ruim 33 procent minder huizen te koop in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. In Amsterdam nam het aanbod zelfs met 38 procent af. Een oorzaak voor het beperkte aanbod noemt de vereniging niet.
„Het lijkt op een stuk gedraaide grammofoonplaat, maar ook dit kwartaal zien we dat de mogelijkheden om een huis te kopen in de gemeente Amsterdam weer is afgenomen”, reageert voorzitter Jerry Wijnen van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) op de cijfers. „Veel hoofdstedelijke bewoners wijken geheel tegen hun zin uit naar …

Lees verder…….