Lockdown-besluit kabinet: kritiek neemt toe, maar besmettingen ook

Voor de eerste keer komen de hoofdrolspelers van het nieuwe kabinet vandaag bijeen in het Catshuis om te overleggen over de coronamaatregelen. Centraal staat de vraag of de lockdown moet blijven, of dat er ruimte is voor versoepelingen. En zo ja, waar dan? Vragen die gisteren ook in een overleg van het Outbreak Management Team aan de orde waren.Het overleg volgt op een week dat er een recordaantal van 200.000 positieve tests werden gemeld, een stijging van 77 procent ten opzichte van de week ervoor. En het RIVM waarschuwde er meteen bij dat de piek van omikron pas over enkele weken zal zijn. Tegelijkertijd klinkt inmiddels van alle kanten kritiek, al was het maar omdat het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen. Sportorganisaties willen we …

Lees verder…….