Ministers terughoudend over versoepelingen, ‘vanaf morgen wel een echt verschil’

“We gaan heel veel stappen vooruitzetten”, zei minister Van Gennip van Sociale Zaken voor de ministerraad op vragen over de versoepelingen in de coronamaatregelen.Het is vandaag de eerste ‘gewone’ vergadering van het nieuwe kabinet. En vanavond is ook de eerste persconferentie van minister Kuipers van Volksgezondheid. Net als andere bewindslieden wilde Van Gennip niet vooruitlopen op de precieze maatregelen. Ze zei wel dat er morgen ten opzichte van vandaag echt een verschil zal zijn en dat het stapsgewijs zal gaan. Gisteren lekte al uit dat mensen vanaf morgen op afspraak weer terechtkunnen in niet-essentiële winkels en bijvoorbeeld ook bij de kapper. Verder mogen universiteiten en hogescholen en het mbo weer fysiek lesgeven en wordt er in de sport ook meer mogelijk. Metaalmoeheid V …

Lees verder…….

UA-153105726-1