Moxie vond de sleutel waarmee iedereen veilig kan chatten

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Moxie Marlinspike Moxie Marlinspike, de invloedrijke grondlegger van versleutelde chatdiensten, legt zijn leidinggevende functie neer.

Marc Hijink

14 januari 2022

Leestijd 2 minuten

Met zijn encryptietechnologie bereikte Moxie Marlinspike miljarden chat-appgebruikers.

Foto Brian Flaherty/The New York Times

Zijn echte naam is Matthew Rosenfeld, maar de buitenwereld kent hem als Moxie. Verder is er weinig bekend over Moxie Marlinspike, de invloedrijke oprichter van chatdienst Signal.En dat is ook precies de bedoeling. Deze Amerikaanse programmeur, rond de veertig jaar oud en woonachtig in Los Angeles, hecht aan zijn privacy en die van de Signal-gebruikers. Marlinspike is de grondlegger van de encryptietechnologie die wordt gebruikt in chatdiensten als WhatsApp. Deze Signal-methodiek zorgt ervoor dat de inhoud van berichten is versleuteld en niet zomaar kan worden onderschept en gelezen. Zelfs niet door de beheerders van de chatdienst.Deze week maakte Marlinspike bekend dat hij zijn leidinggevende fun …

Lees verder…….