Staatssecretaris snapt woede gemeenten over asielopvang, wil het anders aanpakken

De nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Eric van der Burg, begrijpt de boosheid in gemeenten die gedwongen zijn om noodopvang te regelen voor asielzoekers. Pal voor zijn aantreden als nieuwe bewindspersoon, afgelopen maandag, bekende zijn voorganger dat de aanwijzingen geen juridische basis hebben.Van der Burg heeft inmiddels gebeld met de burgemeesters van de betrokken gemeenten, om te laten weten dat hij het op dit punt anders wil aanpakken dan zijn VVD-partijgenoot Broekers-Knol en dat hij meer van het “goede gesprek” is. Hij zegt dat hij een pittige opdracht heeft. “We moeten dit jaar 13.000 plekken realiseren om ervoor te zorgen dat er geen asielzoekers op straat hoeven te slapen.” Hij vindt het terecht d …

Lees verder…….