Tuchtklacht tegen landsadvocaat Pels Rijcken

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Tuchtrecht Landsadvocaat Reimer Veldhuis en zijn kantoor Pels Rijcken worden beticht van het bewust verkeerd voorlichten van de rechter en schending van het verschoningsrecht.

Het kantoor van Pels Rijcken in Den Haag. Foto Kim van Dam/ANP/Hollandse Hoogte

Tegen landsadvocaat Reimer Veldhuis, zijn advocatenkantoor Pels Rijcken en een prominente partner zijn tuchtklachten ingediend wegens het bewust verkeerd voorlichten van de rechter en schenden van het verschoningsrecht. Dat bevestigt Pels Rijcken in een schriftelijke verklaring.De klachten zijn afkomstig van advocaat Daan Doorenbos van het prominente Zuidas-kantoor Stibbe. Hij is tevens hoogleraar ondernemingsstrafrecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De tuchtklachten komen voort uit een slepende strafzaak van het Openbaar Ministerie (OM) tegen de Brabantse vermogensbeheerder Box Consultants, waarbij in 2015 een inval plaatsvond. Advocatenkantoor Stibbe staat de van fraude verdachte vermogensbeheerder bij. Pels Rijcken is sinds 2016 bij de zaak betrokken als juridisch adviseur en advocaat van het OM. Het OM en Stibbe zijn al jaren verwikkeld in een barrage aan strafrechtelijke en civiele procedures vanwege de gang van zaken in het opsporingsonderzoek. Volgens Stibbe hebben OM en opsporingsdienst FIOD moedwillig het verschoningsrecht van de advocaten geschonden door tijdens het strafonderzoek te putten uit vertrouwelijke e-mails tussen de advocaten en de vermogensbeheerder. Pels Rijcken zou over deze schendingen hebben geadviseerd en hebben geholpen de inbreuken …

Lees verder…….