Versoepelingen voor winkels, onderwijs en sport, horeca blijft dicht

QuarantaineregelsEr zijn bij het kabinet nog wel zorgen over het grote aantal besmettingen, waardoor veel mensen niet naar hun werk kunnen. Om te voorkomen dat de samenleving daardoor te veel wordt ontwricht, kijkt het kabinet naar het versoepelen van de quarantaineregels voor mensen met cruciale beroepen. Er wordt gedacht aan het verkorten van de quarantaineplicht van tien naar vijf dagen. De werknemers in cruciale beroepen, bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs, de voedselverwerking en het transport, kunnen zich dan op de derde dag van hun quarantaine laten testen en niet pas twee dagen later. Druk om te versoepelen De huidige lockdown loopt tot en met morgen, en van veel kanten was er druk om de maatregelen te versoepelen. Daarbij wordt er vaak op gewezen dat het aantal ziekenhuisopnamen lijkt mee te vallen. Zo hadden verschillende winke …

Lees verder…….