VVD bezorgd over Oekraïne, wil scherper reisadvies

De VVD-fractie in de Tweede Kamer wil van minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra weten hoe het zit met de veiligheidsrisico’s voor Nederlanders in Oekraïne en of er voorbereidingen worden getroffen voor een eventuele evacuatie.”De militaire dreiging van Rusland tegen Oekraïne wordt alsmaar ernstiger”, schrijft VVD-Kamerlid Brekelmans op Twitter. “De #VS adviseert daarom om alle reizen naar Oekraïne te heroverwegen”, zegt het Kamerlid. Hij stelt dat voor het grootste deel van Oekraïne voor Nederland nog code oranje geldt. Het advies is dan om alleen voor werk of bijzondere familieomstandigheden naar zo’n land te gaan. “Dit moet scherper, we mogen niet naïef zijn”, schrijft hij. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet vooruit lopen op Kamervragen van de VVD …

Lees verder…….

UA-153105726-1