Kabinet ‘welwillend’ als Oekraïne wapensteun vraagt, F-35’s naar Bulgarije

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de sancties “een inval voor Poetin heel duur maken”, zoals D66-Kamerlid Sjoerdsma het zei. Rusland zou dan afgesloten moeten worden van het internationale bankensysteem Swift en het gasleidingproject Nord Stream 2 zou wat betreft een meerderheid van de Kamer niet in gebruik genomen moeten worden.Hoekstra wilde nog niet op het sanctiepakket vooruitlopen, maar sluit het dichthouden van Nord Stream 2 niet bij voorbaat uit. Eenvoudig is dat niet, zegt hij. “Veertig procent van het Europees gas komt uit Rusland, dat vervang je niet zomaar even”, zei Hoekstra. “En dat is buitengewoon ongemakkelijk als je kritiek hebt op een land vanwege de troepenbewegingen en de agressieve taal die wordt uitgeslagen.” Het zal overigens niet meevallen om alle EU-landen achter hetzelfde sanctie …

Lees verder…….

UA-153105726-1