Zorgen blijken niet nodig: recordomzet voor landbouwsector, sierteelt stijf aan kop

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Exportcijfers 2021 De glastuinbouw vreesde klappen door corona, de sierteelt wilde een fonds. Maar de landbouwexport ging naar een record.

Martin Kuiper

20 januari 2022 om 22:45

Leestijd 3 minuten

Veilinghal van Royal FloraHolland in Aalsmeer.

Foto SEM VAN DER WAL/ANP

De Nederlandse landbouwsector heeft vorig jaar voor een recordomzet van 104,7 miljard euro aan landbouwproducten zoals bloemen, vlees, zuivel en eieren en groenten naar het buitenland geëxporteerd. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit is 9,4 procent meer dan in 2020. De groei komt doordat er meer wordt geëxporteerd en omdat de prijzen van de landbouwproducten zijn gestegen. In totaal verdiende de Nederlandse economie zo’n 46,1 miljard euro aan de export van landbouwproducten, berekende het WUR en CBS. Dit is nadat onder meer productie- en vervoerskosten van de recordomzet zijn afgetrokken. Het overgrote merendeel, 42,1 miljard, is verdiend aan de exp …

Lees verder…….

UA-153105726-1