VVD gaat nadenken over ex-lid Hofstadgroep als adviseur, ‘voelt ongemakkelijk’

De VVD gaat ‘nadenken’ over adviseur Soumaya Sahla, die in het verleden veroordeeld is voor verboden wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische organisatie. VVD-fractievoorzitter Hermans zei in het tv-programma WNL op Zondag dat zij na het debat over de regeringsverklaring een “ongemakkelijk gevoel” heeft overgehouden. “Het is onze verantwoordelijkheid om erover na te denken.”In het debat over de regeringsverklaring, afgelopen dinsdag en woensdag, vroeg PVV-leider Wilders waarom de VVD een voormalig lid van de Hofstad-groep als adviseur kon aannemen. Sahla, nu tafelvoorzitter terrorisme en radicalisering bij de VVD, werd in 2014 als lid van de Hofstadgroep veroordeeld voor verboden wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische organisatie. Wilders is er woedend over, omdat hij bij deze terroristische organisatie op de dodenlijst stond. “Er is iemand aangenomen die met een revolver onderweg was om Hirsi Ali (voormalig VVD-Kamerlid red. …

Lees verder…….

UA-153105726-1