Ex-informateur Remkes: stop met openbare kritiek op Kamervoorzitter

Ex-informateur en VVD-politicus Johan Remkes vindt dat Tweede Kamerleden in het openbaar geen kritiek moeten uiten op hun voorzitter. Dat moet achter de schermen gebeuren. “Een Kamervoorzitter moet onverkort worden gesteund”, zei Remkes in het tv-programma Buitenhof.Hij reageerde op de discussie die afgelopen week ontstond over de rol van voorzitter Bergkamp tijdens debatten met harde persoonlijke aanvallen. Dinsdag, in het debat over de regeringsverklaring, ontstond een grimmige sfeer toen PVV-leider Wilders de houding van VVD-minister Yesilgöz vanwege haar dubbele nationaliteit in twijfel trok en fulmineerde over het hoofddoekje van D66-Kamerlid Sahla en het terroristische verleden van haar zus Soumaya, die nu adviseur zou zijn van de VVD. Zijn woorden gingen veel partijen te ver. Onder anderen GroenLinks-leider Klaver vroeg Bergkamp om i …

Lees verder…….

UA-153105726-1