Nederlandse fietsenproducent Accell overgenomen voor 1,6 miljard euro

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Batavus Het hoofdkantoor van fietsenproducent Accell, eigenaar van Batavus en Sparta, zal na de overname door een Amerikaanse investeringsmaatschappij gevestigd blijven in Heerenveen.

Lize Geurts

24 januari 2022 om 9:23

Leestijd 1 minuut

Fietsenproducent Accell, eigenaar van Batavus, draaide in 2020 een omzet van 1,3 miljard euro.

Foto Sander Koning/ANP

De Nederlandse fietsenproducent Accell, eigenaar van Batavus en Sparta, wordt voor 1,6 miljard euro overgenomen door een groep investeerders. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De overname onder leiding van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, wordt naar verwachting rond de zomer afgerond.
Het hoofdkantoor van Accell zal gevestigd blijven in Heerenveen en er komt geen inkrimping van het personeelsbestand, schrijft het bedrijf. Aan het eind van 2020 had Accell zo’n 3.100 mensen in dienst. Wereldwijd zal Accell met de nieuwe aandeelhouders sneller kunnen groeien, zegt Rob ter Haar, voorzitter van de raad van commissarissen van het bedrijf.
De afgelopen jaren groeide de omzet van Accell van zo’n 980 miljoen aan het eind van 2015 tot bijna 1,3 miljard aan het eind van 2020. Het bedrijf blijft na de overname een van de marktleiders. In 2017 voerde het bedrijf gesprekken over een overname door een andere marktleider, de Nederlandse fietsenproducent Pon, eigenaar van Gazelle. Na maanden onderhandelen brak Accell de gesprekken af, omdat het bedrijf het bod van 845 miljoen euro te laag vond.

Lees ook: Nederlandse reuzen heersen in een versnipperde fietsenmarkt

Lees verder…….

UA-153105726-1