Volgende stap: educate your boss

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Grensoverschrijdend gedrag Na de affaire bij The Voice pleiten vakbonden voor strengere regels voor een veiliger werkvloer. Onderzoekers en opleiders zeggen: zorg juist dat slachtoffers weten hoe en waar ze terecht kunnen.

Jan Benjamin

23 januari 2022 om 22:40

Leestijd 4 minuten

Actiegroep Say No More protesteerde zaterdag op het Jaarbeursplein in Utrecht tegen seksuele intimidatie in het openbaar vervoer.

Foto Robin Utrecht/ ANP

Op spandoeken. Op sociale media. Op de muur van een fietstunneltje. Protect your daughter rood doorgestreept en vervangen door: educate your son.
Het is een bekend protest tegen seksueel geweld en intimidatie. Niet alleen jonge vrouwen moeten worden beschermd tegen grensoverschrijdend gedrag, maar meer nog moeten daders leren dat wat zij doen, zeggen of whatsappen, niet kan.
Kitty Jong, vicevoorzitter van vakbond FNV, wil nog een element toevoegen: Educate your boss. „Werkgevers hebben de plicht om te zorgen voor een veilige werkplek en om werknemers te beschermen tegen seksuele intimidatie.”

Volgens haar legt de reacti …

Lees verder…….

UA-153105726-1