Minister: KVK is coulant bij afschermen adressen, maar het moet nog makkelijker

De Kamer van Koophandel maakt het makkelijker voor zzp’ers, andere ondernemers en bestuurders om hun adresgegevens af te schermen. Dat zei minister Adriaansens van Economische Zaken in een debat met de Tweede Kamer.Sinds dit jaar worden woonadressen afgeschermd in het handelsregister, maar voor zzp’ers zijn het woonadres en het vestigingsadres van hun bedrijf vaak hetzelfde. Je vestigingsadres laten afschermen, kan niet zomaar. Officieel moet je kunnen aantonen dat je wordt bedreigd. Volgens de minister gaat de KVK hier de laatste tijd “coulanter mee om”. Dat gebeurt door gegevens tijdelijk ontoegankelijk te maken totdat de zaak is uitgezocht. Kantelpunt Volgens Adriaansens staat de samenleving “op een kantelpunt” en begint het openbaar handelsregister te wringen. “We moeten kijken of onze systemen, in dit geval de KVK zoals die is ingericht, nog pas …

Lees verder…….

UA-153105726-1