Kabinet wil windenergie op zee verdubbelen

Het kabinet heeft plannen om miljarden te investeren in nieuwe windparken op de Noordzee. Een woordvoerder van minister Jetten voor Klimaat en Energie bevestigt op hoofdlijnen een bericht daarover in het AD. Het kabinet wil vanmiddag de knoop doorhakken.Het is de bedoeling dat er tot 2030 10,7 gigawatt aan vermogen bij komt, meer dan een verdubbeling van de huidige hoeveelheid. De 10,7 gigawatt komt neer op 750 tot 800 windturbines. Iedere gigawatt vermogen levert genoeg stroom op voor een miljoen huishoudens. Huishoudens en industrie De uitbreiding is bedoeld om groene stroom te produceren en die te gebruiken voor huishoudens en de industrie. Er zijn al windparken op zee bij IJmuiden en Egmond en voor de kust van Zeeland. Volgens Haags …

Lees verder…….

UA-153105726-1