Volt zet Gündogan definitief uit fractie en royeert haar als lid

Volt zet Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan definitief uit de fractie en royeert haar als partijlid. Volgens de partij is het “redelijkerwijs” niet mogelijk om haar bij de partij te houden, staat in een mail die vanavond is gestuurd naar de 13.000 leden van Volt. Volgens het partijbestuur vaart Gündogan volledig haar eigen koers en wordt de partij daardoor “op onredelijke wijze” benadeeld.Gündogan werd vorige maand uit de fractie gezet nadat over haar meldingen van grensoverschrijdend gedrag waren binnengekomen. Er is sprake van dertien meldingen, variërend van handtastelijkheden en ongewenste seksuele avances tot intimidatie en misbruik van haar positie. Het Kamerlid deed hierop aangifte van smaad en laster tegen de Volt-medewerkers die klachten over haar hadden geuit. Ze deed ook aangifte tegen het partijbestuur van Volt e …

Lees verder…….

UA-153105726-1