Kabinet garandeert gemeenten genoeg geld voor energiecompensatie

Het kabinet geeft gemeenten de garantie dat zij voldoende geld krijgen om burgers met lagere inkomens 800 euro te geven vanwege de stijgende energierekening. Het kabinet wil dat mensen die rond moeten komen van maximaal 120 procent van het sociaal minimum dit bedrag krijgen.Minister Schouten voor Armoedebeleid kwam in het Kamerdebat over de stijgende energieprijzen met een toezegging. “Als blijkt dat gemeenten meer nodig hebben, dan geven wij de garantie dat gemeenten dat ook gecompenseerd krijgen.” De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zei dat zonder deze garantie sommige gemeenten huiverig zijn 800 euro uit te keren, omdat zij vrezen dat ze het dan uit eigen zak moeten betalen. Uit een …

Lees verder…….

UA-153105726-1