Adoptie uit buitenland mag binnenkort weer, maar veel is nog onduidelijk

Minister Weerwind (Rechtsbescherming) zal het plan maandag toelichten in een Kamerbrief, maar Sander Vlek van de Landelijke Vereniging van Adoptieouders is al “voorzichtig positief”, vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal.Hij voerde gesprekken met het ministerie, maar is ook nog in afwachting van details. “We missen nog vrij veel informatie, maar wat wij het belangrijkst vinden is dat er een einde komt aan de adoptiestop. Door de stop dreigen kinderen vast te blijven zitten in kindertehuizen. Dat is zeer schadelijk voor ze.” Lijst met landen In het nieuwe plan mogen volgens het AD alleen nog kinderen naar Nederland komen als zij in hun land van herkomst niet kunnen worden opgevangen. Of dat betekent dat er een lijst komt met landen van waaruit niet meer geadop …

Lees verder…….

UA-153105726-1