Gridstraf voor Stroll na curieus incident, Albon start als laatste na diskwalificatie

Stroll zorgde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië voor een curieus moment. Op het moment dat Nicholas Latifi (Williams) hem wilde passeren, stuurde Stroll naar rechts waarna hij zijn landgenoot raakte. Latifi maakte vervolgens een flinke klapper in de muur. Voor beide coureurs zat de sessie er door de opgelopen schade op.Volgens de stewards was Stroll de hoofdschuldige, omdat hij de situatie niet goed inschatte. De drie plaatsen straf hebben wat zijn startpositie betreft normaal gesproken geen invloed, omdat hij toch al achteraan moet beginnen. Wel heeft hij nu zeven strafpunten gekregen in het afgelopen jaar. Bij twaalf strafpunten in een periode van twaalf maanden mag een coureur niet deelnemen aan één race.Desondanks start hij zondag dus als …

Lees verder…….

UA-153105726-1