Aflossingsploegen naar finale op WK shorttrack, Knegt mist podium 1500 meter

Itzhak de Laat was eerder als tweede gefinisht in de B-finale.VrouwenXandra Velzeboer moest in de finale van de 1500 meter genoegen nemen met de zesde plaats. De titel ging naar olympisch kampioene Minjeong Choi uit Zuid-Korea.Rianne de Vries werd derde in de B-finale. Titelverdedigster Suzanne Schulting ontbreekt op de WK. Ze testte enkele dagen voor het toernooi positief op het coronavirus.AflossingsploegenDe Nederlandse aflossingsploegen hebben beiden de finale gehaald. De vrouwen wonnen hun halve finale van Italië en Polen. De mannen bleven in hun halve finale Canada en Frankrijk voor. Beide teams zijn de titelverdediger.Bij de vrouwen kwamen Selma Poutsma, Xandra Velzeboer, Rianne de Vries en Yara van Kerkhof in actie. Poutsma was aanvankelijk afgemeld voor de WK na een coronabesmetting, maar was na negatieve testen alsnog ingevlogen om mee te doen aan de aflossing.De aflossingsploeg van de mannen werd gevormd door Itzhak de Laat, Friso Emons, Sven Roes en Sjinkie Knegt.Telesport nieuwsbriefDagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.Lees hier ons privacybeleid. …

Lees verder…….

UA-153105726-1