Vijlbrief gaat ‘indringend’ met NAM praten over afvalwaterinjectie Twente

Staatsecretaris Vijlbrief (Mijnbouw) gaat “indringende gesprekken” voeren met de directie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) over de voorgenomen hervatting van de opslag van giftig afvalwater in de bodem in Twente. Dat heeft hij toegezegd aan de Tweede Kamer.Vijlbrief was door Kamerlid Omtzigt naar het parlement geroepen. De Kamer wil al langer dat de waterinjecties stoppen, vanwege de gevaren voor het milieu en de omgeving. Ook in Twente zelf is er veel verzet, ondersteund door cabaretier Herman Finkers. De NAM heeft een vergunning om het water, dat vrijkomt bij de aardoliewinning in het Drentse Schoonebeek, te injecteren in lege gasvelden in Twente. De injecties liggen sinds december stil, nadat er onregelmatigheden waren ge …

Lees verder…….

UA-153105726-1