Spaartaks komende dagen en weken lastige financiële en juridische puzzel

Compensatie kan 12 miljard euro kostenDe Hoge Raad heeft geoordeeld dat een grote groep spaarders die formeel bezwaar heeft aangetekend te veel belasting heeft betaald in de periode tussen 2017 en 2021. Het gaat om de vermogensrendementsheffing, ook wel spaartaks genoemd, in box 3.Je betaalt belasting over vermogen vanaf 50.000 euro of 100.000 euro als je een fiscale partner hebt. De Belastingdienst mag de aanslag baseren op een fictief rendement. niet op het werkelijk behaalde rendement. Maar omdat sparen de afgelopen jaren door de lage rente amper iets opleverde, zijn er spaarders die te veel belasting hebben betaald.Vrijdag maakte staatssecretaris Van Rij bekend dat kabinet en Tweede Kamer voor de keuze staan om alleen deze groep of bijvoorb …

Lees verder…….

UA-153105726-1