KLM schrapt vrijdag tientallen vluchten, deels vanwege personeelstekorten

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

Luchtvaart Zeker 56 KLM-vluchten kunnen deze vrijdag niet doorgaan. Deels komt dat door personeelstekorten bij de luchtvaartmaatschappij, maar deels ook door externe factoren.

Flóri Hofman

29 april 2022 om 11:58

Leestijd 1 minuut

Een KLM-toestel stijgt op vanaf Schiphol.

Foto Evert Elzinga/ANP

KLM heeft deze vrijdag al tientallen vluchten geschrapt, omdat het verwacht deze niet uit te kunnen voeren. Dat komt deels door personeelstekorten, maar ook door bijvoorbeeld een tekort aan banen op Schiphol en drukte door de meivakantie, zo laat een woordvoerder van KLM weten. Zeker 28 retourvluchten, dus 56 enkele vluchten van en naar Schiphol, gaan vrijdag niet door. Mogelijk annuleert het bedrijf de komende dagen nog meer geplande vluchten.
Afgelopen weekend schrapte KLM meerdere vluchten vanwege een staking van een deel van het grondpersoneel, dat ontevreden is over de arbeidsvoorwaarden. Daarop ontstond grote chaos op Schiphol – tientallen vluchten werden geannuleerd of liepen vertraging op. De luchthaven heeft vliegmaatschappijen donderdag opgeroepen …

Lees verder…….

UA-153105726-1