Rutte schaamt zich diep voor overvolle asielopvang

Premier Rutte zegt dat hij zich “diep schaamt” voor de opvang van asielzoekers in Nederland. De asielzoekerscentra zitten overvol met vluchtelingen die wachten op een woning. In het aanmeldcentrum Ter Apel hebben asielzoekers deze week vanwege een tekort aan bedden een nacht buiten geslapen. “Dit is uitermate slecht. Je ziet dat de asielketen totaal overspannen is”, zegt de premier over het nijpende tekort aan opvangplekken.Rutte denkt dat gemeenten op een of andere manier gedwongen moeten worden om opvang te regelen voor de asielzoekers. “Vormen van meer dwang zullen onvermijdelijk zijn”, aldus de premier op zijn wekelijkse persconferentie. “We zijn er nog niet helemaal uit. Het is een ingewikkelde zoektocht en het heeft ook weer gevolgen als je dat doet.” Er zijn zo’n 13.000 asielplekken nodig, zegt Rutte. Al maande …

Lees verder…….

UA-153105726-1