FvD stemt na ledenraadpleging vóór correctief referendum

Forum voor Democratie zal in de Tweede Kamer voor een initiatiefwet stemmen die een bindend correctief referendum mogelijk moet maken. Vermoedelijk zijn er dan nog steeds niet genoeg stemmen voor de vereiste tweederdemeerderheid, maar dat zal pas later definitief blijken.In elk geval VVD, CDA en SGP zijn tegen. Die partijen hebben samen 51 zetels in de Tweede Kamer en als die allemaal tegenstemmen, is het voorstel verworpen. Forum twijfelde erg en heeft zelf een referendum onder de leden gehouden. Partijleider Baudet kondigde van tevoren aan dat zijn fractie zich aan het resultaat daarvan zou houden. In Ongehoord Nieuws op NPO 1 zei hij dat in de raadpleging 55 procent van de deelnemende FvD-leden vóór de initiatiefwet heeft gestemd en 45 procent tegen. ‘Uitkomstdrempel’ Kern van de initiatiefwet van de SP is dat de bevolking de gelegenheid krijgt een referen …

Lees verder…….

UA-153105726-1