Beter koken voor vreemdgaande man? Unilever staakt seksistische campagne

Dat is in een notendop de boodschap van een reclame- en marketingcampagne van Unilever-merk Royco in Oeganda. Na felle kritiek van vrouwenorganisaties op de seksistische uitingen heeft het voedingsmiddelenconcern de campagne per direct stilgelegd.’Mannen eten niet meer thuis’De marketingcampagne begon in april, toen plotseling vrouwen op kruispunten in de Oegandese hoofstad Kampala gingen demonstreren met borden waarop teksten stonden als: „Onze mannen eten niet meer thuis”, „Minnaressen verstoren ons huwelijk”, „Verhoog ons zakgeld” en „Echtgenotes verdienen ook reisjes naar Dubai”. Zij verstuurden tevens berichten op social media met de hashtag #getmorefromyourhusband. Het merk Royco, bekend van soepen en voedingsingrediënten, werd er echter niet bij genoemd.Twee dagen later werden de problemen van de Afrikaanse vrouwen besproken tijdens een ’conferentie’. Uiteindelijk werd daar u …
Lees verder…….

UA-153105726-1