Kabinet wil cultuur herstellen met geld voor makers en publiekscampagnes

De cultuursector heeft het zwaar gehad tijdens de coronacrisis en moet erbovenop worden geholpen. Dat schrijft staatssecretaris Uslu van Cultuur aan de Tweede Kamer. “Zonder cultuur wordt het leven schraal, dof en bleek.” Vandaag doet ze uit de doeken waar het kabinet het in het regeerakkoord beloofde extra geld aan uitgeeft. Dit jaar gaat het om 135 miljoen euro en daarna wordt het jaarlijks 170 miljoen.Het geld gaat onder meer naar startsubsidies voor nieuwe producties in de podiumkunsten (20 miljoen euro). “Dit stimuleert de werkgelegenheid voor makers, technici en decorbouwers”, aldus Uslu. Voor cultuurondernemers komt om dezelfde reden 15 miljoen aan goedkope leningen beschikbaar. 4400 afstudeerd …

Lees verder…….

UA-153105726-1