Onbelaste reiskostenvergoeding omhoog: 21 cent per km in 2023

Werkgevers en de Tweede Kamer hadden om de extra compensatie gevraagd. Het moet de pijn enigszins verzachten nu door de oorlog in Oekraïne de brandstofprijzen door het dak zijn gegaan. Woon-werkverkeer is daardoor duurder geworden.Nu kunnen werkgevers 19 eurocent per kilometer vergoeden zonder dat werknemers er belasting over hoeven te betalen. Het kabinet wilde die vergoeding tijdens deze regeerperiode al verhogen naar 23 cent per kilometer. Dat is dus naar voren gehaald.Daarnaast is ruim twee miljard nodig voor de opvang van uit hun land gevluchte Oekraïners. Het kabinet heeft dat bedrag vrijgemaakt in de Voorjaarsnota. Uit het vrijdag openbaar gemaakte stuk blijkt ook dat het kabinet inmiddels voor 73 miljoen euro aan militaire steun heeft verleend aan Oekraïne. Dat geld ging onder andere naar het leveren van militaire goederen, drones en veldh …
Lees verder…….

UA-153105726-1