Van Dijk (PvdA) nog niet terug in Tweede Kamer, hoopt op eerherstel

Voormalig PvdA-parlementariër Gijs van Dijk keert nu nog niet terug in de Tweede Kamer, zegt hij in gesprek met NRC. Hij geeft aan nog wel te hopen op eerherstel door het onderzoek naar de beschuldigingen van ongepast gedrag. Als dat externe onderzoek hem vrijpleit, wil hij alsnog terugkeren als er een plek vrijkomt in de PvdA-fractie. Wel voelt hij zich onheus bejegend door zijn partij.Van Dijk trad begin dit jaar terug nadat verschillende vrouwen hem hadden beschuldigd van ongeoorloofd gedrag. Omdat hij hoog op de kieslijst staat waarmee de PvdA heeft meegedaan aan de Kamerverkiezingen, wordt hij bij iedere tussentijds vrijgekomen zetel voor de PvdA door de Kiesraad gevraagd of hij die zetel wil innemen. Hij was dan ook gevraagd om de zetel van voormalig PvdA-leider Ploumen in te nemen en kon daar tot 24 mei over beslissen. Tegen de krant zegt hij niet terug te keren zolan …

Lees verder…….

UA-153105726-1