Beursblog: AEX naar winst na eindsprint, beurzen VS verdeeld

De Amerikaanse beurzen eindigden eveneens hoger. De Dow Jones-index steeg 0,1%, terwijl techbeurs Nasdaq 0,2% klom.Cisco (+5,8%) was de grote winnaar in New York na meevallende cijfers. Ook geeft de netwerkgigant een optimistische verwachting af voor de komende kwartalen.Bed Bath & Beyond keldert echter 19,6% na berichten dat GameStop-voorzitter Ryan Cohen een groot deel van zijn belang in het bedrijf gaat verkopen. In de afgelopen dagen schoot de beurswaarde van de winkelketen voor huishoudelijke artikelen juist omhoog. Dat kwam doordat particuliere beleggers die actief zijn op sociale media zich massaal op het aandeel stortten door berichten dat Cohen juist een flink aantal call-opties zou hebben gekocht waarmee hij speculeert op een koersstijging van het aandeel.Tesla ging 0,4% achteruit. Het autoconcern is van plan elektriciteit aan huishoudens te gaan verkopen. De eerste stappen op die markt zet T …
Lees verder…….

UA-153105726-1