Waarom de Cadillac BLS toch niet als cabriolet verscheen

Speciaal voor de Europese markt kwam Cadillac in 2006 met een compactere sedan, waarvan later ook een stationwagon verscheen. De fabrikant plande nog een carrosserievariant. Dat model werd nota bene officieel aangekondigd, maar hij bereikte het productiestadium toch niet.
Hoe dat zit, zie je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. In de video wordt het achtergrondverhaal verteld van het schrappen van de open uitvoering.

Grootse plannen
Cadillac had grootse plannen om de premium-concurrentie BMW, Audi en Mercedes-Benz op eigen grondgebied aan te vallen. Nee, niet om dezelfde hoge verkoopvolumes te bereiken, maar om voldoende afzet te creëren dat het winstgevend in Europa actief kon zijn. Het was de zovee …

Lees verder…….

UA-153105726-1